Hvorfor cartoons?

For kontakt, se skjemaet på denne siden.

Jeg er utdannet ved Bergen Kunsthåndverkskole (reklamelinjen). Har vært selvstendig næringsdrivende som freelance illustratør siden 1985. Tidligere var jeg AD i et mindre reklamebyrå. I all hovedsak har jeg gjort humoristiske illustrasjoner, inklusive idé og tekst, til bruk i presentasjoner og trykksaker for firmaer som Mills, Coca-Cola, Statoil, Reitangruppen m.fl. Klikk her for eksempler. Jeg gjør tekst både på norsk og engelsk, alt etter hva kunden ønsker.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widgets_ContactForm_Widget”][/siteorigin_widget]

Dersom du skal publisere en trykksak eller formidle noe i en blogg, eller holde et foredrag for ansatte eller kunder, så kan cartoons bidra til å formidle, og forsterke, dine poeng. Om materialet er litt “tørt”, så kan humoristiske tegninger ha ekstra verdi for deg. En velplassert cartoon kan gi ditt publikum en mental hvilepause og fornyet fokus videre i presentasjonen. Cartoons er humørskapende og bryter isen spesielt i møter der mange kanskje ikke kjenner hverandre.

Bruksområder

Det er vel nesten ikke grenser for hvor man kan smette inn en cartoon eller to. Her er noen typiske bruksområder for mine oppdragsgivere:

  • • PowerPoint-presentasjoner
  • • Nyhetsbrev
  • • Nettsider
  • • Trykksaker

Noen har også bedt meg lage karikaturer som gaver til firmaansatte. Jeg har samlet en del eksempler på karikaturer her.

Ønsker du å få utarbeidet nye cartoons – til ditt spesielle prosjekt?

Frem til idag er dette den type illustrasjoner jeg har gjort for kunder gjennom mange år, og som jeg vil fortsette å gjøre. Allerede ferdige cartoons for salg i nettbutikk er et eget nytt tilbud av iår.

Dersom du vil jeg skal gjøre nye cartoons eller andre illustrasjoner for deg, vil dette være arbeidsgangen:

  1. BRIEFING. Etter at en kunde tar kontakt om en potensiell jobb, pleier jeg å ta briefingen over telefon og/eller e-post. Den kan være på grunnlag av ferdig tekst, bare en overskrift eller et stikkord.
  2. IDE-SKISSER. Etter å ha gjennomgått kundens materiale og ønsker, oversender jeg normalt 1 eller 2 ide-skisser til hvert emne, til godkjennelse. De viser ideen røft tegnet og om nødvendig med en kort beskrivelse i tekst. Skissene er inkludert i stykkprisen for ferdig illustrasjon. Om kunden ber om ytterligere ide-skisser, tar jeg kr. 300 for hver av dem.
  3. FERDIGGJØRING og LEVERING. Jeg tegner på papir, scanner og legger på gråtoner og farger digitalt i Photoshop. Illustrasjonene, i 300 dpi oppløsning for trykkformål, og 72 dpi for nettbruk,  oversendes så enten på e-post eller via en delt DropBox-mappe.

Følgende tabell viser hvordan jeg priser illustrasjoner på oppdrag. Dersom enkelte tegninger skulle vise seg å være spesielt enkle eller spesielt krevende, vi jeg på forhånd si fra om minsket eller øket pris.

Pristabell for nye cartoons til ditt spesielle prosjekt

AntallSort/hvittFarger
1-31200 per stk.1900 per stk.
4-101100 per stk.1700 per stk.
11+900 per stk.1500 per stk.
Alle priser er i NOK. Ingen mva.
Sender faktura med 14 dagers forfall.

Tegneserier

Her er 3 avisstriper der min sønn, Kent, stod for idé og tekst og jeg tegnet.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Slider_Widget”][/siteorigin_widget]
Fjoldsen er en ikke utgitt avisstripe som handler om en norsk filmregissør som lager skrekkfilmer på minimale budsjetter i Hollywood.
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Slider_Widget”][/siteorigin_widget]

Bananos er en ikke utgitt avisstripe som handler om livet i verdens minste bananrepublikk.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Slider_Widget”][/siteorigin_widget]

Henrys Hus er en avisstripe  som handler om en forfatterspire som arver et digert hus som er hjemsøkt av hans ekstremt puritanske tipp-tipp-oldefar. Gikk som gjesteserie i Dagbladet.

%d bloggers like this: